Fem olives

Com a part de la nostra feina com a horticultors de l’escola, tenim la missió d’ocupar-nos també de l’olivera. Així doncs, hem recollit olives picant ben fort amb canyes, les hem classificat segons el color i ara ja estan macerant amb aigua i sal.

Ha estat una tasca ben cansada! Mireu les fotografies que hem compartit amb vosaltres a través del Drive.

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV

Primera plantada

Després d’haver fet la sortida a l’hort, on vam iniciar-nos en les tasques d’horticultors, hem preparat el nostre hort per tal de fer la primera plantada. Tanmateix, hem posat en marxa el nostre compostador, pel qual necessitarem matèria orgànica humida i seca. Així, obtindrem mesos més tard una bona quantitat de terra boníssima per a les collites futures.

Però el més rellevant és que hem realitzat la primera plantada de la temporada amb enciams, pèsols, bledes, faves, cebes… Per això, vàrem haver d’investigar quines hortalisses eren de temporada i compatibles entre elles. També, hem sembrat plantes aromàtiques, per tal de tenir insectes a l’hort. Esperem tenir una bona collita, però abans caldrà esforçar-se molt i treballar de valent.

Famílies, ja podeu veure alguns dels instants.

Processed with MOLDIV

Visitem un hort de El Prat!

El passat divendres, Dracs i Àligues vam anar de sortida al Prat de Llobregat a visitar un hort per poder engegar el nostre. Així, en Xavier i l’Estrella ens van fer pensar en tot allò que hem de decidir abans de plantar, com per exemple si el volem ecològic o convencional, què volem tenir, si volem un hivernacle o com distribuirem les diferents hortalisses.

A més, ens van fer saber quins són aquells insectes que van bé tenir a l’hort i aquells que no.

Tot plegat, després de dinar, va acabar amb una passejada fins a la platja, la qual vam poder gaudir d’allò més.

Podeu visualitzar totes les fotografies en el Drive compartit.

Processed with MOLDIV

La Castanyada ja és aquí

Bon dilluns a tots i a totes!

Com bé sabeu, aquest divendres celebrem la festa de la Castanyada a l’escola i, per descomptat, els alumnes de 1r, 2n i 3r tenim preparades unes danses per ensenyar als nostres companys i companyes!

Àligues i Dracs cantarem i ballarem la cançó del Bugui Bugui i la cançó de Panellets i Castanyes. Aquesta última, com ja sabem, és una mica llarga i té un ritme bastant ràpid; per això mateix, compartim per aquí l’àudio de la cançó i la versió karaoke per tal de poder assajar-la a casa aquests últims dies abans de la nostra actuació de divendres.

A més, deixem també l’àudio del Bugui Bugui per si voleu ensenyar-la a les vostres famílies i ballar i cantar tots junts aquest cap de setmana de la Castanyada! Quines ganes!!!

Proposta Literària

En aquesta primera proposta us presentem llibres per a valents i valentes. Històries de nens i nenes com vosaltres, que amb esforç i il.lusió aconsegueixen grans coses. Segur que totes teniu il.lusions i somnis, no dubteu en fer-los realitat.

Històries per a nenes i nens extraordinaris
Autora: Amanda Li
Editorial: Estrella Polar
Un llibre que inspira nens i nenes a creure en si mateixos i aconseguir el que ells vulguin!
En aquest llibre trobaràs les històries de nens i nenes de tot el món que han superat adversitats, perseverat i triomfat.
Coneix l’activista que està liderant la lluita contra el canvi climàtic, el supervivent de l’atac d’un tauró o el noi que dedica la seva vida a defensar els drets dels nens.

Contes per a nenes i nens feliços
Autors: Álex Rovira | Francesc Miralles
Editorial: Estrella Polar
Dirigit a tota la família, aquestes trenta-cinc faules, inspirades en les més sàvies tradicions de la humanitat, il·lustren l’esforç i la superació, la importància d’acceptar-se, la màgia de l’empatia, la simplicitat i altres claus personals per créixer i ser feliç en un món cada vegada més complex.

La noia que va salvar el Nadal
Autor: Matt Haig
Editorial: Estrella Polar
L’Amelia necessita que el seu desig es faci realitat, per això el demana al Pare Noel. Però la màgia en la qual vol creure està començant a esvair-se, i el Pare Noel té molts altres problemes de què preocupar-se: els elfs i els trols estan enfadats, els rens cauen del cel i el Nadal corre perill de ser cancel·lat. Però l’Amelia no és una noia normal i corrent.

Kambirí
Premi Ramon Muntaner 2019
Autor: Lluís Prats Martínez
Editorial: Estrella Polar
Un meravellós cant a la vida. Premi Ramon Muntaner 2019.
La Kambirí, una nena africana acabada de néixer, és rescatada d’una patera a l’illa italiana de Lampedusa, juntament amb la seva mare morta i una setantena de migrants. Un metge decideix acollir-la i tot el poble l’ajuda a criar-la mentre intenten localitzar el pare de la nena.

Els Imaginaris 
Harrold, A. F.
Blackie Books
En Rudger és el millor amic de l’Amanda. En Rudger no existeix. Només l’Amanda pot veure el seu amic imaginari. Però un dia apareix el senyor Bunting. Vol emportar-se el Rudger. Alguns diuen que Bunting s’alimenta d’amics imaginaris. L’única solució és que Rudger fugi sol. Però, pot un amic imaginari sobreviure sense algú que l’imagini?

Visitem la Casa dels entremesos

Avui, Dracs i Àligues hem fet la primera sortida del curs i hem visitat la Casa dels entremesos. El motiu d’aquesta sortida, ha estat per conèixer millor les bèsties i gegants de la nostra ciutat i poder preparar millor la conferència sobre una part de la cultura i tradició de Barcelona.

Podeu visualitzar totes les fotografies en el Drive compartit.

Processed with MOLDIV