Mercat de Pagès “Hort Màgic”

La cooperativa de 3r l’Hort Màgic ha obert la setmana fent la collita d’hortalisses i l’ha tancat amb un Mercat de pagès, on les famílies han estat convidades.

A les diferents paradetes del mercat, les famílies han pogut trobar: dues taules amb la venda d’hortalisses (enciams, cebes, espinacs i raves), una de punts de llibre amb frases fetes de l’horticultura, una parada informativa sobre la Fundació Trenca i un espai dedicat a l’estat de l’aigua on també es feia un tastet d’olives de l’olivera de l’escola.

Cal destacar que tots els nostres productes estan elaborats a l’escola i són ecològics. Ha sigut tot un èxit i amb els beneficis obtinguts, farem una donació a l’Associació Trenca, una entitat que té com a finalitat preservar el patrimoni mediambiental.

L’experiència ha sigut molt maca! Si voleu veure més fotografies, podeu accedir des del Drive compartit.

Cuinem al Mercat de Sants.

Aquesta darrera setmana de trimestre, Dracs i Àligues hem anat a l’Aula gastronòmica que hi ha dins del Mercat de Sants i hem viscut una gran experiència com a cuiners i cuineres. Hem preparat una fideuà amb romesco i sardines per llepar-se els dits! També hem fet bastonets de pa per acompanyar l’àpat.

Podeu consultar les imatges en el Drive compartit de fotografies.

Per una alimentació saludable…5 al dia!

Les Àligues i Dracs hem fet una visita al Mercabarna, la gran ciutat de compravenda que alimenta la nostra ciutat, Barcelona.

En arribar, en Teo i l’Anna ens han explicat la importància de consumir com a mínim 5 racions de fruites i hortalisses al dia com a base d’una dieta saludable. També hem conegut la piràmide dels aliments, els beneficis de consumir els productes frescos, de temporada i de proximitat. Sabíeu que el Mercabarna fa de grandària aproximadament setze Camps Nou?

Després, ens hem barrejat en dos grups i hem fet un recorregut per les instal·lacions del mercat central de fruites i verdures. Durant aquesta ruta hem fet un tastet de fruites i vegetals a cegues. Hem visitat un dels magatzems on fan la classificació de les patates, les netegen i les embassen en paquets. Finalment hem culminat la nostra visita amb un dinar saludable compost d’una amanida, suc natural de taronja i macedònia de fruites de temporada. Ha sigut un dia molt xulo!

Els càmeres de Betevé ens han acompanyat i esperem amb il·lusió poder veure aviat el programa del Catacrack.

Si voleu veure’ns en acció, accediu a la carpeta de Drive compartida, on trobareu el recull de les fotografies.

Ens visita l’Associació Trenca

Avui hem conegut l’Associació Trenca, organització triada per donar els nostres beneficis de la nostra cooperativa “Hort Màgic”.

Trenca és una organització sense ànim de lucre que té com a fins, contribuir a preservar el medi ambient i, en particular, de les espècies amenaçades: la trenca és una au rapinyaire en perill d’extinció. Al mateix temps, treballa per divulgar el respecte per la natura i conscienciar sobre la protecció de la biodiversitat.

Després d’una xerrada de tots els projectes que porten a terme, hem tingut l’oportunitat d’observar i tocar diferents esquelets: de ruc, de tortuga i de trencalòs.
Us deixem la seva web per poder investigar més la seva tasca:

logo
https://trenca.org/qui-som/

Taller: iniciació al compostatge

Avui, des de l’Agència de Residus de Catalunya i Abonokm0, ens han fet un taller sobre compostatge, la gestió dels residus i les conseqüències que aquests ocasionen, la necessitat de complir amb les tres “RRR”, com prioritzar-les i com funciona una de les 77 plantes de compostatge que hi ha a Catalunya.

Després, hem conegut diferents tipus de compostatge com, per exemple, el vermicompostatge o granja de cucs. També hem pogut observar directament la vida que habita al compost: cucs, bacteris, els ous de cuc… Ha sigut una experiència molt xula!

En acabar, la Belén i l’Andrea ens han donat un saquet de compost per poder plantar la nostra planteta a casa.

A la carpeta del Drive podeu veure les fotografies del dia d’avui.

Plantem al nostre “Hort màgic”!

Després de preparar la terra amb fent les tasques de manteniment del nostre hort, vam encarregar el planter per plantar diferents verdures i hortalisses: pastanagues, cebes, raves, bròquil, enciams, etc. 

Per fer-ho, primer hem nodrit la terra amb compost i fems de cavall, hem aplanat la terra i hem tingut en compte la temporalitat del cultiu, les seves compatibilitats i també hem triat hortalisses que necessiten poca aigua per sobreviure, ajudant així a la situació de sequera i al malbaratament de l’aigua.

Ha sigut una feina dura i intensa, però ens ho hem passat molt bé!

Al Drive hem deixat fotografies d’aquesta 1ª plantada.

Casa dels Entremesos i l’hort de Viladecans.

La setmana passada, les Àligues i els Dracs vam visitar la Casa dels entremesos. El motiu d’aquesta sortida, va ser conèixer millor les bèsties i gegants de la nostra ciutat i poder preparar millor la conferència sobre una part de la cultura i tradició popular de Barcelona.

Si voleu tornar a fer una visita a aquest espai, els horaris són: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h. i diumenges d’11 a 14 h. És totalment gratuït. També, podeu consultar la seva pàgina web.

Ens van explicar la imatgeria festiva de la ciutat de Barcelona: bestiari, gegants, nans i capgrossos. I vam portar-ne dos vestits per nosaltres mateixes. Prèviament, vam visitar els gegants de la ciutat al Palau de la Virreina i vam veure l’Olga i en Volodymyr, gegants dedicats a la ciutat convidada enguany per la Mercè, Kíev.

Per acabar la setmana, vam visitar l’Espai Agroambiental Viladecans, on l’Estrella i la Sara, pageses des de fa anys, van compartir amb nosaltres tot allò necessari per engegar l’hort escolar i l’olivera de l’escola, del qual som responsables tot l’alumnat de 3r.

Vam aprendre quines eren les tasques d’un pagès/a, com podíem prevenir les plagues d’una manera ecològica i també vam aprofitar per fer una passejada fins a la platja i visitar el seu espai natural.

En el Drive compartit de fotografies d’enguany podeu veure alguns dels instants d’aquesta setmana tan intensa.

Sortida de cicle: el Barcelonès

El passat dimecres, juntament amb els companys i companyes de 4t, vam pujar al Puig Castellar situat a la Serra de Marina, per poder gaudir de les seves meravelloses vistes del Barcelonès, comarca que dona nom al nostre cicle, i visitar l’antic poblat Íber. Durant el recorregut vam contemplar i aprendre sobre la natura pròpia del clima Mediterrani, malgrat que la sequera es fa visible i està fent molt de mal.

Després vam anar al parc de Can Zam a dinar de pícnic, gaudir d’una estona de joc per coneixe’ns entre els cursos del cicle i acabar bé el dia!

A la carpeta del Drive podreu veure les fotografies d’aquesta primera sortida!

Pujada al Puig Castellar