Benvinguda Marta!

Hola! Em dic Marta Balaguer i aquest any acabo els meus estudis per a ser mestra d’Educació Primària. Estaré fent les pràctiques a tercer, amb el grup de les Àligues, per això vull que em conegueu una mica millor. Us contesto amb tota sinceritat, aquestes 10 preguntes , som-hi: 

1. Si poguessis triar qualsevol lloc on t’agradaria viure?

M’agradaria viure a un lloc càlid, amb sol i platja, amb música i rodejada de gent i naturalesa. Per ara, no podria decidir un lloc concret del món, hauria de seguir viatjant. He viscut al Japó, a Alemanya i als Estats Units però sempre que torno penso el mateix: “el pa amb tomàquet, Barcelona i la família i amics… són, com diu l’anunci, les coses bones de la vida”.

2. Tens algun ídol o persona que t’inspira?
Molts, molts, molts. Des dels meus pares fins a Vicente Ferrer. I, en general, qualsevol dona que hagi lluitat per totes nosaltres. Si he de dir un nom: Frida Kahlo.  

3. Què és el que més t’agrada en el món?
Què difícil! M’encanta viatjar, menjar bé i adoro la llet amb Colacao. Però si m’hagués de quedar només amb una cosa seria amb el meu gat: el Boni.  

4. Quina és la teva mania més gran?
Tinc moltes, masses. Em mossego les ungles, un mal hàbit que estic intentant deixar. Ah, i quan arribo a casa el primer que faig és posar-me el pijama.

5. Quina cosa diries que et caracteritza o seria molt teva?
El meu somriure, acompanyat del fet que sóc apassionada per les coses que faig. M’agrada creure que les coses sortiran bé i treballar molt i amb optimisme per aconseguir-ho.

6. Si fossis un animal quin series?
El dofí. A més de ser un animal preciós i intel·ligent, que es preocupa pels altres del grup, neda pel mar i, a mi nedar és de les coses que més m’agrada fer en el món. Bé nadar no, ballar dins l’aigua fent natació sincronitzada.

7. Quina és la teva pel·lícula i llibre preferit?
Interessant i difícil escollir-ne només un/a. Pel·lícula Totoro perquè la veia sempre a casa la meva àvia i em porta molt bons records. Llibre “El Regne de Kenzuke” perquè va ser el primer llibre que em va despertar el gust per la lectura. Us el recomano molt.

8. Quin superpoder t’agradaria tenir?

La força dels Jedis o la màgia de Harry Potter, sense cap dubte. 

9. Una causa que defensis amb dents i ungles?
El canvi climàtic. Cuidar al planeta per al futur de tots. Crec que entre tots hem de reduir l’impacte ecològic al màxim. Jo visc sense generar gairebé residus, practicant el Zero Waste o residu zero.

10. Si poguessis tenir qualsevol ocupació per la resta de la teva vida, quin triaries?
Professora. Ho tinc claríssim. Vaig estudiar Publicitat i Relacions Públiques, però ben aviat em vaig adonar que el meu lloc era a una escola. M’encanta ensenyar i aprendre cada dia i quin  millor lloc que a l’escola. Crec que canviar el món comença amb l’educació, així que estic feliç de poder aportar un granet de sorra i haver trobat la meva vocació.