Coneixem la història de la plaça a través dels edificis que l’envolten

Més enllà de consultar llibres del catàleg local que hi ha a la Biblioteca Vapor vell, vam establir contacte amb diferents persones per tal de saber encara més sobre el passat de la plaça. Per això, vam visitar l’església, on en Joan ens va explicar que hi ha hagut tres esglésies diferents. Una, d’estil romànic. La segona, que destacava per tenir el campanar més alt i que va ser cremada a la Guerra Civil. I, l’actual, la qual es va trigar a construir 9 anys.

D’altra banda, vam visitar la Casa del rellotge, també anomenada la Cal Dimoni, la masia més antiga del barri de Sants.

Al mateix temps, ens vam posar en contacte amb l’Arxiu històric de Sants, ubicat a la Seu del Districte. En Germà, el seu director, ens va proporcionar imatges antigues dels voltants de la plaça i hem pogut observar els canvis i continuïtats al llarg del temps.

Processed with MOLDIV