Casa dels Entremesos i Hort de Viladecans

La setmana passada, les Àligues i els Dracs vam visitar la Casa dels entremesos. El motiu d’aquesta sortida, va ser conèixer millor les bèsties i gegants de la nostra ciutat i poder preparar millor la conferència sobre una part de la cultura i tradició popular de Barcelona. 

Si voleu tornar a fer una visita aquest espai, els horaris són: de dimarts a dissabte de 10 a 13h. i de 16 a 19h. i diumenges d’11 a 14 h. És totalment gratuït. També, podeu consultar la seva pàgina web.

Ens van explicar la imatgeria festiva de la ciutat de Barcelona: bestiari, gegants, nans i capgrossos. I vam portar-ne dos. Prèviament, vam visitar els gegants de la ciutat al Palau de la Virreina, la plaça del Pi per tal de comprovar si encara continua allà el famós pi que va salvar als barcelonins i barcelonines del gegant Almansur i finalment vam pujar i baixar per la Baixada de Santa Eulàlia.

Per acabar la setmana, vam visitar un hort de Viladecans per tal que l’Estrella i el Xavi, pagesos des de fa anys, compartissin amb nosaltres tot allò necessari per engegar l’hort i olivera de l’escola, del qual som responsables tot l’alumnat de tercer.

Vam aprendre quines eren les tasques d’un pagès/a, com podíem prevenir les plagues d’una manera ecològica i també vam aprofitar per visitar en bicicleta l’espai natural.

En el Drive compartit de fotografies d’enguany podeu veure alguns dels instants d’aquesta setmana tan intensa.