Ens visita l’Associació Trenca

Avui hem conegut l’Associació Trenca, organització triada per donar els nostres beneficis de la nostra cooperativa “Hort Màgic”.

Trenca és una organització sense ànim de lucre que té com a fins, contribuir a preservar el medi ambient i, en particular, de les espècies amenaçades: la trenca és una au rapinyaire en perill d’extinció. Al mateix temps, treballa per divulgar el respecte per la natura i conscienciar sobre la protecció de la biodiversitat.

Després d’una xerrada de tots els projectes que porten a terme, hem tingut l’oportunitat d’observar i tocar diferents esquelets: de ruc, de tortuga i de trencalòs.
Us deixem la seva web per poder investigar més la seva tasca:

logo
https://trenca.org/qui-som/

Taller: iniciació al compostatge

Avui, des de l’Agència de Residus de Catalunya i Abonokm0, ens han fet un taller sobre compostatge, la gestió dels residus i les conseqüències que aquests ocasionen, la necessitat de complir amb les tres “RRR”, com prioritzar-les i com funciona una de les 77 plantes de compostatge que hi ha a Catalunya.

Després, hem conegut diferents tipus de compostatge com, per exemple, el vermicompostatge o granja de cucs. També hem pogut observar directament la vida que habita al compost: cucs, bacteris, els ous de cuc… Ha sigut una experiència molt xula!

En acabar, la Belén i l’Andrea ens han donat un saquet de compost per poder plantar la nostra planteta a casa.

A la carpeta del Drive podeu veure les fotografies del dia d’avui.

Plantem al nostre “Hort màgic”!

Després de preparar la terra amb fent les tasques de manteniment del nostre hort, vam encarregar el planter per plantar diferents verdures i hortalisses: pastanagues, cebes, raves, bròquil, enciams, etc. 

Per fer-ho, primer hem nodrit la terra amb compost i fems de cavall, hem aplanat la terra i hem tingut en compte la temporalitat del cultiu, les seves compatibilitats i també hem triat hortalisses que necessiten poca aigua per sobreviure, ajudant així a la situació de sequera i al malbaratament de l’aigua.

Ha sigut una feina dura i intensa, però ens ho hem passat molt bé!

Al Drive hem deixat fotografies d’aquesta 1ª plantada.

Casa dels Entremesos i l’hort de Viladecans.

La setmana passada, les Àligues i els Dracs vam visitar la Casa dels entremesos. El motiu d’aquesta sortida, va ser conèixer millor les bèsties i gegants de la nostra ciutat i poder preparar millor la conferència sobre una part de la cultura i tradició popular de Barcelona.

Si voleu tornar a fer una visita a aquest espai, els horaris són: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h. i diumenges d’11 a 14 h. És totalment gratuït. També, podeu consultar la seva pàgina web.

Ens van explicar la imatgeria festiva de la ciutat de Barcelona: bestiari, gegants, nans i capgrossos. I vam portar-ne dos vestits per nosaltres mateixes. Prèviament, vam visitar els gegants de la ciutat al Palau de la Virreina i vam veure l’Olga i en Volodymyr, gegants dedicats a la ciutat convidada enguany per la Mercè, Kíev.

Per acabar la setmana, vam visitar l’Espai Agroambiental Viladecans, on l’Estrella i la Sara, pageses des de fa anys, van compartir amb nosaltres tot allò necessari per engegar l’hort escolar i l’olivera de l’escola, del qual som responsables tot l’alumnat de 3r.

Vam aprendre quines eren les tasques d’un pagès/a, com podíem prevenir les plagues d’una manera ecològica i també vam aprofitar per fer una passejada fins a la platja i visitar el seu espai natural.

En el Drive compartit de fotografies d’enguany podeu veure alguns dels instants d’aquesta setmana tan intensa.

Sortida de cicle: el Barcelonès

El passat dimecres, juntament amb els companys i companyes de 4t, vam pujar al Puig Castellar situat a la Serra de Marina, per poder gaudir de les seves meravelloses vistes del Barcelonès, comarca que dona nom al nostre cicle, i visitar l’antic poblat Íber. Durant el recorregut vam contemplar i aprendre sobre la natura pròpia del clima Mediterrani, malgrat que la sequera es fa visible i està fent molt de mal.

Després vam anar al parc de Can Zam a dinar de pícnic, gaudir d’una estona de joc per coneixe’ns entre els cursos del cicle i acabar bé el dia!

A la carpeta del Drive podreu veure les fotografies d’aquesta primera sortida!

Pujada al Puig Castellar

Engeguem el curs a 3r!

Les Àligues i els Dracs hem començat el curs amb moltes ganes de retrobar-nos i viure una nova aventura tots i totes juntes! Amb les piles ben carregades hem iniciat tot de projectes nous dels quals segur que ja heu parlat a casa i les mestres ho han explicat a la 1ª reunió de famílies.

A dia d’avui, ja hem engegat la nostra cooperativa de 3r: L’hort màgic! També hem estat escatant l’hort, preparant la terra per poder plantar, vam pensar diversos noms i logotips per la nostra cooperativa i els vam votar fent les primeres eleccions; així com també vam votar el Consell Rector, revisar els estatus de la cooperativa i decidir l’import del capital social. Gairebé ja ho tenim tot a punt!

A més a més, hem començat el projecte sobre les bèsties de foc. Vam estar consultant diferents llibres i pàgines web sobre les diverses bèsties i cada grup va escollir una. Estem descobrint moltes dades interessants sobre elles i preparant la nostra primera exposició.

Bon inici de curs 2023-2024 a tothom!

Primeres setmanes a 3r